Sofőr állás
Ünnepi kamionstop és a kamionsofőrök

Ünnepi kamionstop és a kamionsofőrök

2022-04-14
Ünnepi kamionstop és a kamionsofőrök
Az európai szokásoknak, illetve előírásoknak megfelelően hazánkban is kamionstop csökkenti a hétvégi forgalmat, amely érintheti a sofőr állás végzőket.

A hétvégi forgalom növekedés kiegyensúlyozására hazánkban is kamionstop van érvényben, amely minden sofőr állás végzőre vonatkozik, vagyis majdnem mindenkire. A rendelet számos kivételt fogalmaz meg amely lehetővé teszi a kamionos munkavégzést, kamionstop idején is.


A kivételektől eltekintve a szabályozás minden olyan járműre vonatkozik, amely össztömege pótkocsival vagy félpótkicsival együtt meghaladja a 3,5 tonnát vagy olyan személyszállító járművek amiknek a kapacitása több mint 9 személyes.

A kamionstop idején is bőven akad tehergépjármű vezető az utakon. Ennek oka nem más, mint hogy a kamionstopra vonatkozó rendelethez, igazából sok kivétel tartozik A Magyar Honvédség, rendőrség, nemzetbiztonsági szolgálatok, büntetés-végrehajtás, a tűz-, polgári és katasztrófavédelem, valamint a közlekedési hatóság által üzemben tartott vagy igénybe vett sofőr állás teljesítők, a katasztrófa- és vízkárelhárítást, -megelőzést, valamint segítségnyújtást végző, a műszaki, baleseti és rakomány mentést végző kamionos munka vállaló, a kommunális feladatot ellátó, települési hulladékok kezelést végző sofőrök, köztisztasági tevékenységhez, valamint közüzemi hibaelhárításhoz használt tehergépjárművek, a kizárólag élő növényeket szállító kamionok, a mezőgazdasági terményekhez kapcsolódó áruszállításban résztvevő, takarmány szállításhoz kapcsolódó, esetleg mezőgazdasági munkagép vagy lassú jármű áttelepítéséhez használt teherautó, az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst és hústerméket, friss pékárut, gyorsan romló élelmiszert, tojást, friss zöldséget (árut) szállító és az ilyen szállítási célból üresen közlekedő sofőrállás végzők mind-mind kivételt képeznek.

 

A húsvéti ünnepek közeledtével a fuvarozócégeknek, sofőröknek, minden gépkocsivezető állás végzőnek figyelembe kell venni, hogy a környező országokhoz hasonlóan hazánkban is kamionstop lesz érvényben az ünnepi időszak alatt. A környező országokhoz való alkalmazkodás ezen a ponton azért is fontos, mert a határátkelőkön könnyedén torlódások alakulhatnának ki.

Hazánkban az ünnepek alatt a következő időpontokban kell pihenniük kamionos munka végzőknek:


●     Április 14. Csütörtök 22:00-24:00

●     Április 15. Péntek 00:00-22:00

●     Április 16. Szombat 22:00-24:00

●     Április 17. Vasárnap 00:00-24:00

●     Április 18. Hétfő 00:00-22:00

 

Alapvető mentességet élveznek az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst és hústerméket, friss pékárut, gyorsan romló élelmiszert, tojást, valamint friss, nyers, nem fagyasztott, nem szárított, nem feldolgozott zöldséget és gyümölcsöt, gabonát stb. szállító — illetve ilyen szállítási cél érdekében a fel- és lerakóhely között, továbbá azok és a telephely viszonylatában üresen közlekedő — tehergépkocsik.


A kamionstop után újra fellendül a forgalom, legyen ez így a sofőr állások munkaerőpiacán is. Találj rá álmaid kamionos munkájára nálunk. Oldalunkon számost kiemelt, előresorolt sofőr állás hirdetésre jelentkezhetsz, hogy a számodra legmegfelelőbb munkahelyen indulhass útnak a soforallas ok.com -ról


Továbbá Kellemes húsvéti ünnepekeket kíván minden sofőr és sofőr állás keresőnek a Soforallasok.com csapata!