Sofőr állás
Ukrán-Orosz háború és a gépjárművezetők, sofőr állás keresők helyzete.

Ukrán-Orosz háború és a gépjárművezetők, sofőr állás keresők helyzete.

2022-03-15
Ukrán-Orosz háború és a gépjárművezetők, sofőr állás keresők helyzete.
Nehezített pálya…Sofőr állást végezni, sokszor nem olyan egyszerű mint gondolná az ember,különösen igaz ez ha nem is olyan messze háború dúl.

Mint az mára már köztudott az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus, háborús helyzetté nőtte ki magát. Az Oroszország által megindított katonai hadművelet 2022. február 24-én vette kezdetét.

A fennállóhelyzet végét egyelőre még senki sem látja. A területen uralkodó hadi-, illetve gazdasági állapotok hosszú távú hatásairól jelenleg természetesen csak spekulálhatunk, viszont Európa nemzetgazdaságaira gyakorolt nyomás már most is érezhetőés világszerte aggodalomra adhat okot.

Ukrajna exportja több ipari ágazat szempontjából is jelentős. Hatalmas mennyiségben szállítmányoznak olyan természeti erőforrásokból mint például a gáz vagy a faszén. Emellett az egyik legnagyobb vas és agyag beszállító a környező országokban.


Ukrajna meglehet,önállóan nem minősül gazdasági nagyhatalomnak, viszont a nemzetek közötti piacon jelenlévő exportőri szerepe egyáltalán nem elhanyagolható. Az ország által bonyolított nemzetközi szállítás fontos eleme Európa gazdaságának, ezáltal a fuvarozók, sofőrök és sofőrállás keresők mindennapi életét befolyásolhatja. Szomszédunk nemcsak az ipar területén végez jelentős mértékű szállítmányozást, de a mezőgazdaság területéhez is hatalmas méretű logisztika kapcsolódik. Sok vállalkozást akik például élelmiszer szállítást intéztek ezeken a területeken, már most érezhetik azokat a negatívhatásokat amelyekkel ez a konfliktus helyzet jár.


A hatályos rendelkezések országonként eltérően napról napra változhatnak az események tükrében, a határátkelőknél számítani kell a fennakadásokra. Sofőröknek kimondottan érdemes naprakészen lenni, rádión meghallgatni egy-egy híradást hiszen, percről percre változhat azon szakaszok listája amelyet jobb elkerülni. A kialakult helyzetre való tekintettel kiemelten fontos a tájékozottság és a kommunikáció, az úton lévő sofőrök próbálják meg egymást is tájékoztatni, segíteni.


Jelenleg is rengetegnemzetközi fuvart teljesítő sofőr található Európa egész területén. A sajnálatos körülmények ellenére Ukrajnában sincs ez másképp. A kamionos munkát és mindennemű szállítmányozást végző szakemberek feladata jelentősen megnehezedik, ha ilyen körülmények között kell végezniük a munkájukat. Megeshet, hogy a határoknál feltorlódott, bedugult sávok miatt nehezebb lesz elhagyni ezen területek határait.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete segítséget nyújt a sofőr, a gépjármű és a rakomány kimenekítésében a határon kívül rekedt fuvarosoknak. Amennyiben önnek vagy vállalkozásának segítségre lenne szüksége a kimentéssel kapcsolatban a következő linken található űrlap kitöltésével és továbbításával veheti igénybe. A kitöltött űrlapot az MKFE-nek a [email protected] email címre kell továbbítani.


A gépjárművezetői állást hirdetőknek, cégeknek, vállalkozásoknak adott esetben,teljesen át kell szervezniük mindennapi rutinjukat. Új útvonalak,új emberek, mi továbbra is biztosítjuk felületünket, hogy minél hamarabb tapasztalt munkaerővel erősíthesse csapatát.


A sofőr állás keresők dolga is kicsivel nehezebbnek ígérkezik,hiszen most még nagyobb körültekintéssel kell böngészniük a gépkocsivezetői állások között. Egy sofőr álláselvállalásához elengedhetetlen hogy tudd mit és hol kell majd vezetned. Használd a szűrési opcióinkat és keress tudatosan kamionos munkát, megbízható cégektől a Soforallas ok.com-on.