Sofőr állás
Új év, új sofőr állás? Tippek, ha kezdő kamionos vagy.

Új év, új sofőr állás? Tippek, ha kezdő kamionos vagy.

2022-01-17
Új év, új sofőr állás? Tippek, ha kezdő kamionos vagy.
Ebben a bejegyzésben próbálunk azon sofőr állás kereső vagy frissen kamionos munkát szerzőknek segíteni, akik még nem ismerik a szakma rejtelmeit.

Reméljük már mindenki túl van az új évi fogadalmakon, a nagy jóslatokon, talán már az első konditermi edzés is megvolt… Sokan azonban komolyan elszánhatják magukat és talán két karácsonyi fogás között döntöttek úgy, hogy bizony most aktívan elkezdenek sofőr állást keresni.


Amennyiben még ebben a fázisban tartasz, mindenképp - a cikk elolvasása után -, alaposan böngészd végig weboldalunkon található sofőrállás hirdetéseinket, amelyek között szinte biztos, hogy ott lapul a számodra megfelelő. 

Ha már megtaláltad jövendőbeli munkahelyed, akkor pláne haszondra lesz ez a bejegyzés, hiszen összeszedtünk olyan praktikus tanácsokat, amelyek segítségedre lehetnek, mielőtt nekivágsz a nagy utaknak. Apróságok, amelyek talán elsőre eszedbe sem jutnak, de a hosszú utazások alkalmával igazán hasznosak lesznek. 


1. Munkához

Először is melyek azok az eszközök, amelyekre munkád során szükséged lehet? Fontos, hogy kényelmesen utazz, ugyanakkor ne feledkezz meg arról, hogy néha pakolnod is kell, ezért olyan munkaruhát válassz, amely esetleg esőben sem hagy cserben. Ehhez kapcsolódóan kell, hogy munkavédelmi cipőd legyen, valamint a láthatósági mellény is elengedhetetlen számodra. 


2. Személyes eszközök

Mindenki kicsit otthonosabban érzi magát a saját tárgyaival körbevéve. Egy saját párna, esetleg ágynemű sokat segít a pihentetőbb alvásban. Készüljünk plusz takarókkal, elegendő ruhával a következő hazautazásig. A higiéniai eszközöket se felejtsük el, fogkefe, fogkrém, tusfürdő, tisztálkodási szerek, törölköző. Érdemes ezeket külön pakolni egy táskába, hiszen ha van lehetőséged tisztálkodni valahol, ezeket egyben magaddal tudod vinni. Pihenéshez egy jó könyv, esetleg film is jó barátod lehet, így érdemes ezeket is magaddal vinned. Néhány személyes tárgy is hasznos lehet a hosszú távollét alatt. Saját bögre, kabala, fotó a családról. 


3. Iratok

Legyen szó a saját irataidról, esetleg az általad vezetett autó okmányairól, fontos, hogy egy helyen, biztosan meglegyenek. Személyes irataidról érdemes másolatot készíteni, valamint az első indulás előtt ellenőrizni az autóhoz tartozó dokumentumokat. Ezeket egyben egy mappában tartva biztosan nem érhet meglepetés. Egy kis jegyzetfüzet sem árthat, hiszen ha olyan helyzettel találkozol, amelyben nem vagy tapasztalt, felírhatod, jegyzetelhetsz, hogy a jövőben már rutinos légy. 


4. Étel, ital

A házi koszt is felidézheti bennünk az otthoni érzetet. Ezen felül nem minden esetben tudjuk kiszámolni, lesz e megfelelő hely az útvonalon, ahol finomat ehetünk. Jó, ha van nálunk mindig élelmiszer, akár tartós is, konzervek formájában, de azonnal fogyasztható pékáru, zöldség, gyümölcs sem jön rosszul ha megéhezik az ember. A folyadékbevitel fontosságáról talán senkit sem kell kioktatnunk, tehát fontos, hogy akár nagyobb mennyiségű víz is lapuljon az autóban. 


5. Pénz

Ha gépkocsivezető állást keresel, fontos tudnod, hogy szükséged lesz némi tőkére, ha belevágsz a szakmába. Egy munkahelyen sem fizetnek azonnal, ahogy munkába állsz, így készülnöd kell, hogy az első fizetésedig finanszíroznod kell a szükségleteidet. Fontos, hogy legyen nálad bankkártya, amelyre azonnal érkezhet segítségül utalás, ha szükséged van rá, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy számos helyen csak készpénzzel lehet fizetni, tehát azzal is készülj! Legyen nálad némi euró is, amelyet még indulás előtt válthatsz számos helyen. 


6. Gyógyszerek

Abban az esetben, ha bármilyen gyógyszert rendszeresen kell szedned, semmiképp ne hagyd itthon, sőt, ha van rá lehetőséged, többet tarts magadnál. Ezen kívül fontos, hogy indulás előtt állíts össze egy kis “csomagot”, amelyben vény nélkül kapható, általános gyógyszerek vannak. Fájdalomcsillapító, torok- és gyomorfertőtlenítő, vitaminok. A TAJ kártyád mindenképp legyen nálad, hiszen ha orvosi ellátásra lenne szükséged, kelleni fog. 


7. Egyéb eszközök

A fentieken kívül vannak olyan eszközök, amelyek megkönnyítik a napjaidat, ha magaddal viszed őket. A kávéfőző és a hozzá tartozó eszközök komfortosabbá tehetik a reggeli kávéd, esetleg teád elfogyasztását. Kész ételeidet melegen is elfogyaszthatod, ha olyan edények is kezed ügyébe esnek, amelyeket mikrohullámú sütőbe is helyezhetsz. Evőeszközöket is pakolj be, de ezeken felül könyvet, térképet, jegyzetfüzetet is jó, ha magadnál tartasz. Ezek természetesen többnyire az alapfelszerelések, ezen felül számtalan eszköz könnyítheti meg a napjaidat, de ha a felsoroltakat magaddal viszed, biztosan nem ér majd meglepetés. Amennyiben gépkocsivezető állást keresel, weboldalunkon biztosan megtalálod a számodra megfelelőt. Legyen szó belföldi sofőrállásról, de ha nemzetközi sofőrállás keresel, akkor is a legjobb helyen jársz. Nézz szét még ma és találd meg minél előbb álmaid állását Soforallas ok.com-on.