Sofőr állás
Parkolóhely hiány a kamion sofőröknek egyes országokban

Parkolóhely hiány a kamion sofőröknek egyes országokban

2022-05-13
Parkolóhely hiány a kamion sofőröknek egyes országokban
A kamion sofőröknek nagy gondot jelent a parkolóhelyek hiánya. Egy hosszabb pihenő idő kivételéhez fontos a biztonságos parkolóhely. Sofőr állás hírek.

A kamionos parkolók száma koránt sem elegendő a fuvarmennyiségekhez, illetve az aktív sofőr állás teljesítő gépkocsivezetők számához képest. A 2018-ban közzétett adatok szerint Angliában nagyjából 4000 parkolóhellyel volt kevesebb mint elegendő. Azóta ezek a számok valamelyest csökkentek hiszen sok szem figyeli a problémát. Hatalmas beruházásoknak hála az Egyesült Királyságban például megnyitotta kapuit az Ashford International Truckstop ami 650 kamion számára biztosít parkolóhelyet, számos egyéb szolgáltatást is kínálva, mint például edzőterem, szállás vagy étterem.


A német kormány is hasonlóan aktívan tesz a probléma ellen. Becslések alapján körülbelül 40 ezer hiányzó kamionos parkolóval számolnak. Az igény évről évre nő mivel a közúti fuvarozásban egyre több a tennivaló. Németország jelenleg is egy több mint 100 milliós beruházást folytat a parkolóhely hiány enyhítésére.

Egy gépjármű vezetői munkát végző embernek nagyon sok megkötésnek, kötelezettségnek kell eleget tegyen munkavégzés közben. A sofőrök kötelező pihenőidejüket nem mindegy milyen körülmények között tudják eltölteni. Sajnos parkolóhely és parkolóhely között is van különbség. A sofőrök életmódja eltér az átlagostól, tehát ha rendszeresen, egészségesen szeretne élni arra külön időt és energiát kell fordítania. Ha egy parkolólétesítményben akad neki hely ahol biztosítva lehetnek olyan feltételek mint mosdó, tisztálkodási lehetőség, őrzött parkoló, étterem ahol főtt ételt ehet és még esetleg szállás lehetőség is van, az egyből másként hangzik egy sofőr állás keresőnek is mint, hogy az út szélén kell éjszakáznia ahol akár ki is rabolhatják.


A teherautó parkolók kiépültségének hiánya tényezőként léphet fel a kialakult sofőr álláskereső hiány vizsgálata közben is. Sok híradást hallhatunk a témában. Egyes országokban a külhoni sofőrök összetűzésbe is keveredtek parkolóhelyek miatt. Akik az utak mentén kényszerülnek éjszakázni sok esetben számolnak be kisebb lopásokról, rongálásokról, de nagyobb értékű eltulajdonításokról is. A sofőr állás keresőknek és végzőknek, mérlegelniük kell, hogy ilyen feltételek és ezen fentálló lehetőségek mellett vállalnak e kamionos munkát. Ennek tudatában a sofőrök felelőssége megnő a fuvarok során. A megnövekedett felelősség csökkentése érdekében ha mindent meg is tesznek a sofőrök, sokszor csak a puszta szerencsén múlik hogy valaki talál-e egy megfelelő, biztonságos parkolóhelyet.

Hazánkban is folyamatos a kamionos parkolók infrastruktúrájának a fejlesztése. Jelenleg is több ezzel kapcsolatos projekt fut például Hatvanban az M3-as autópályán, Nagykanizsán az M7-es autópályán vagy akár Kiskunfélegyházán ahol az M5-ös autópályán egy új arany fokozatú 170 férőhelyes teherautó parkaló kerül kialakításra.


Folyamatosan készülnek el és kezdődnek el parkoló bővítő projektek tehergépjármű vezetők számára. Az új létesítmények biztonságosabb és komfortosabb pihenést biztosítanak szolgáltatásaikkal a sofőröknek. Ha te is igénybe vennéd ezeket a szolgáltatásokat, de még keresed a neked való sofőr állást oldalunkon bátran keresgélhetsz akár VIP partnereink között is hogy kiemelt sofőr állás találj a soforallas ok.com -on.