Sofőr állás
Mutatjuk a TOP 3 kamionos navigációt kamionsofőröknek

Mutatjuk a TOP 3 kamionos navigációt kamionsofőröknek

2021-11-26
Mutatjuk a TOP 3 kamionos navigációt kamionsofőröknek
Legyél akár aktív sofőr állás kereső, de ha több 10 éve vagy az utak királya, szükséged van egy hű társra a hosszú utakra neked is gépkocsivezetőként.

Összegyűjtöttük melyek azok a navigációs szoftverek, amelyek mindenképp hasznosak lehetnek számodra, ha a volán mögé ülsz egy hosszú út előtt. Legyél akár aktív sofőr állás kereső, de ha több 10 éve vagy az utak királya, szükséged van egy hű társra a hosszú utakra. Aki ugyan gyakran háttal ül, de korábban észreveszi  a tereléseket, a traffipaxot vagy azonnal rád szól, ha túllépted a megengedett sebességet, mintha az anyós ülésen ülne melletted valaki. Több száz sofőr visszajelzése alapján, az utóbbi években az alábbi navigációs alkalmazások a legnépszerűbbek:


Sygic Truck - kamionsofőr navigáció


Kérdés nélkül a legnépszerűbb offline applikáció a Sygic. Több mint 50 millió letöltéssel büszkélkedhet, amely azonnal az első helyre repítette a leggyakrabban használt navigációk listáján. Amennyiben épp sofőr állást keresel, ez legyen az első letöltésed. Talán a legtöbb szűrővel rendelkezik, amelynek köszönhetően a felhasználó beállíthatja járműve típusát, annak méretét, a rakomány típusát. Így az applikációnak köszönhetően biztosan nem fogsz beszorulni egy alagútba, mert túlléped a magassági korlátot. A rakománnyal együtt mért súly megadásával az utvonaladat is ennek megfelelően tervezi, így nem kell büntetésre számítanod. Az út megtervezésén kívül az alkalmazás segít megtalálni a számodra legkényelmesebb parkolókat, feltünteti a töltőállomásokat. Hatalmas előnye, hogy iOS és Android készülékekre is ingyenesen letölthető, azonban az alap funkciókon kívül vásárolhatsz extra szolgáltatásokat is. 


inRoute


Ez az alkalmazás kifejezetten a hosszú utakra specializálódott, ezért nemzetközi sofőr állás hirdetés mellé szinte receptre írják. Az inRoute segítségével nem csak a tökéletes útvonalat tudod megtervezni a megadott szűrők segítségével, hanem betervezheted megállóidat, hogy hol fogod kivenni pihenőidődet, de ha csak egy gyors ebéd szünetet szeretnél előre kalkulálni, azt is megteheted. Különös előnye, hogy az aktális időjárásról is tájékoztat, sőt, ha megnehezítené utadat, belekalkulálja a menetidőbe. A világ legtöbb országának térképe megtalálható az alkalmazásban, azonoban hátrányként meg kell említenünk, hogy egyelőre cask iOS-re letölthető, angol, német, francia és spanyol nyelven. Ettől azonban nem kell megijedni akkor sem, ha nem vagy nyelvészprofesszor, hiszen felhasználóbarát felületének köszönhetően könnyen kiigazodhatsz rata. 


TomTom Go


A fizetős szoftverek közül Európa legnépszerűbb navigációja a TomTom. Ár-érték arányban mindenképp a legideálisabb, ráadásul a térképekre élettartam frissítést is kapsz hozzá. Beépített wifivel rendelkezik, így ha megkínálod egy kis internettel, percek alatt letöltheted rá a legfrissebb térképeket, amelyeket offnline módban kiválóan tudsz használni. Természetesen internetelérés nélkül az élő forgalmi adatok nem frissülnek, ezért mindenképp szükség van okostelefonodra, ha ezt a szoftvert választod. Az alap útvonaltervezőn felül a program segít parkolóhelyet találni, jelzi a radarokat, illetve a sebességkorlátokról is tájékoztat. Ha okostelefonod mellé szeretnél egy kiváló ár-érték arányú navigációs készüléket, mindenképp ezt ajánljuk. 


Bemutattunk tehát ingyenes és fizetős programokat is, amelyek hasznosak lehetnek belföldi sofőr állás keresők számára is, de a nemzetközi gépkocsivezetők álláskereséséhez is hasznos lehet. A legfrissebb sofőr állásokat megtalálod weboldalunkon, ahol egy gyors regisztrációt követően már böngészhetsz is.