Sofőr állás
Közeleg az év vége, búcsúzzunk a negatív hullámtól is!

Közeleg az év vége, búcsúzzunk a negatív hullámtól is!

2021-11-23
Közeleg az év vége, búcsúzzunk a negatív hullámtól is!
Kijelenthetjük, hogy 2021 nem a szállítmányozás csúcséve. Nagyobbnál nagyobb csapások érték az iparágat, ezzel megnehezítve a kis- és nagy logisztikai vállalatok helyzetét. Talán akik egy szerencsésebbek, azok a sofőr állás keresők.

Nyakunkon az év vége, az üzemanyagárak az egekben, hatalmas a sofőrhiány és szinte ismét meg kell bártkoznunk a vírus okozta szigorításokkal is. Van kiút? 


Kijelenthetjük, hogy 2021 nem a szállítmányozás csúcséve. Nagyobbnál nagyobb csapások érték az iparágat, ezzel megnehezítve a kis- és nagy logisztikai vállalatok helyzetét. Talán akik egy szerencsésebbek, azok a sofőr állást keresők. 


A COVID19 közel két éve tombol a világban. Időszakonként változó, milyen mértékben üti fel a fejét. Kiszámíthatatlan és lássuk be, egyelőre minden ország csak igyekszik lehető legjobb módszerekkel megfékezni a terjedést, de az igazán hatásos módszert még nem sikerült megtalálni. Nem is gondolnánk ez milyen óriási mértékben befolyásolja a nemzetközi árufuvarozást. Gondoljunk csak bele. Azok a sofőrök, akik szelik az utakat nemzetközi viszonylatban, különböző országokat érintenek, egy nap akár többet is. Elkerülhetetlen, hogy találkozzanak, érintkezzenek másokkal, elindulva-megérkezve az adott címekre. A nemzetközi sofőr állás keresőknek is át kell gondolniuk, belevágnak e ebben az időszakban a szakmába. Hazánkban épp még nem, de a környező országokban már jelentős korlátozásokat vezettek be, amelyekről mindenképp informálódni kell elsősorban a munkáltatónál, önállóan pedig a Konzuli szolgálat oldalán. 


Ha időrendi sorrendben haladunk 2021-ben, a sofőr szakmát tekintve, a következő nehezítés akkor köszöntött be, amikor a vírus miatti pánik vásárlás jelentős sofőr hiányt okozott. Az emberek felvásárolták az áruházak készleteit, amelyeket bizony sürgősen pótolni kellett. Volna… Nem egyszerű feladat azonban hirtelen leakasztani kétszer annyi kamion sofőrt, az ehhez szükséges gépjárműveket, továbbá megteremteni ezen plusz költségekhez szükséges anyagi forrásokat. Világszinten ez a probléma Angliában jelentkezett a legdurvábban, hiszen a Brexit utóhatásaként emlegetik a jelenlegi időszakot. Óriási a munkaerőhiány, hiszen az Uniós országok munkavállalóinak száma drasztikusan csökkent. Közel 100 ezer főre tehető a sofőrök hiánya a briteknél. Számos nagyvállalat plusz anyagi juttatásokkal, megemelt fizetésekkel, bónuszokkal igyekszik a szakmába csábítani a kamionos állás keresőket. 


Az év második felében bizony még zsebbenyúlós is lett a fuvarozás. Ősszel nem várt mértékben kezdtek nőni az üzemanyagárak, amely azóta is az egekben van. Drága utazásnak számít ellátogatni egy töltőállomásra. Olyannyira, hogy hazánkban november 11-én bejelentették, hogy a kormány 480 forintban rögzíti a 95-ös benzin- és a dízel árak literenkénti felső határát. Ez jelentős segítség a tankolásokra tekintve, hiszen még ha ilyen magas árakkal is, de kalkulálható. Természetesen ha ügyesek vagyunk, találunk ennél olcsóbb benzinkutakat is, ahol megtankolhatjuk járművünket, ez azonban egy kis tervezést igényel. 


Lassan pedig beköszönt a karácsonyi dömping, ami a szállítmányozás esetében szezonnak számít. Ebben az időszakban az emberek többet vásárolnak, legyen szó akár a fa alá kerülő ajándékokról, vagy az asztalokon illatozó ételekről, esetleg a lakásokat, házakat ékesítő díszítésekről. Decemberben bizony sokkal nagyobb az igény, ennek következtében megnövekszik a fuvarok száma is. Ilyenkor van igazán szükség a jó munkavállalókra. Ha gépkocsivezető állás keresel, nézz szét sofőr állás weboldalunkon és találd meg minél előbb a számodra megfelelő sofőr állást, legyen az akár belföldi vagy külföldi.


Bízunk benne, hogy 2022 egy sokkal szebb és problémamentes évet tartogat számunkra!