Sofőr állás
Kötelező oltás elleni tiltakozás Kanadában

Kötelező oltás elleni tiltakozás Kanadában

2022-05-03
Kötelező oltás elleni tiltakozás Kanadában
Európában a belföldi sofőr állások és a nemzetközi gépkocsivezetői állások helyzete egyaránt megnehezedett. De mi történik a tengeren túlon?

Az európai fuvarozó vállalkozások terhei igen csak megsokasodtak a növekvő üzemanyagárakkal, útdíjakkal és a sofőrhiánnyal. A fuvarcégeknek növelni kell a sofőr állásokban kínált fizetéseket ami egyértelműen a fuvardíjak további drágulásával járhat.

Hazánkban az ellátási lánc nincs veszélyben és működik de az aktív belföldi sofőrök átlag életkorát tekintve, hosszútávon veszélyben lehet az ágazat ha a sofőr állás után érdeklődő fiatalok, mégsem a volán mögött fogják elképzelni jövőjüket. A nyugdíj közeli sofőrök, fuvarozók száma igen magas hazánkban, így fent áll a veszélye, hogy igen sok gépjárművezető munka vállaló nyugállományba fog vonulni, és ebben az esetben robbanás szerűen megnő a sofőrállás ok száma és a kereslet a logisztikai szakemberekre.


Európában, ha nem is olyan mértékben mint például Angliában de jelentkeznek a sofőrhiány okozta problémák. A COVID-19 járvány idején, sofőrök, kamionos állás vállalók tömegei tértek haza a nemzetközi utakról a különböző szabályozások és tiltások miatt. Ebben az időszakban majdnem telített volt az ágazat munkaerőpiaca, rendre betöltötték a gépjárművezetői állásokat. Idővel aztán a tudósoknak hála, megjelent az oltóanyag így minden visszatérhetett a „normális” kerékvágásba, ez ismét a sofőrhiány kialakulásához vezetett.


Megvan a oltóanyag, örülünk vagy nem örülünk. Természetesen mindenkinek saját belátása dönt arról hogy beadatja-e a vakcinát vagy sem. De tény hogy számos munkáltató, kötelezővé tette az oltást minden dolgozója számára, itt nem csak a sofőr állások tekintetében sok más ágazat munkáltatói is. Ez volt az a pont ahol sokan az állásaikat veszítették el, mert saját belátásuk által vezérelve nem oltatták be magukat. Ez a probléma bizony a belföldi és nemzetközi sofőrökre is kiterjedt. A sofőr állás keresőknek itthon nem kell aggódnia, bőven akad kamionos munka ha jó helyen keresi az ember. A tengeren túl viszont nem volt olyan csendes ennek a lezajlása mint például itthon. Kanadában rendszeresen hoznak ki újabb a lakosság egészségét óvó rendeleteket. Ezek közé tartozott a sofőrök, gépjárművezető állás végzők, kamionosok kötelező oltása is.

A Kanadában tevékenykedő belföldi és nemzetközi sofőrök viszont ezzel nem tudtak egyet érteni. Egy sofőr állás teljesítése, kamionos munkavégzés közben nem sok személyes kontaktusra kerül sor és ha mégis, arra vannak védekező formulák… Nem a mi tisztünk erről dönteni. Tehát a kanadai kamionosok egy nagyobb tüntetés keretein belül fejezték ki nemtetszésüket több mint 16.000 tüntető vonult fel Ottawaban ahol a megbénították a forgalmat a Parlament körüli szakaszokon. A tüntetés több városra is átterjedt a katonaság bevetése is szóba került a rend fenntartása érdekében, de erre végül nem került sor. A sofőrök, kamionosok napokon át tartott ki érdekeik érvényesítése érdekében.


Ha ön belföldi sofőr állást vagy nemzetközi sofőr állás keres weboldalunkon bátran keresgélhet oltástól függetlenül. Válasszon a több száz állásajánlat közül, akár kiemelt partnerein kínálatából. Ha megbízható gépkocsivezető állás szeretne válassza a soforallas ok.com -ot!