Sofőr állás
Kamionsofőr szakma előnyei

Kamionsofőr szakma előnyei

2022-02-14
Kamionsofőr szakma előnyei
Sofőr állás keresel? Belevágnál?Ha döntés előtt állsz, segítünk. Felsorakoztatjuk miért éri meg belevágni abb a szakmába, ahol az utak király lehetsz. Mutatjuk az előnyöket.

Pénzből élünk, ezt mindenki tudja. Családod megélhetéséről kell gondoskodnod? Esetleg fiatalként még az alapokat teszed le az életedhez? Mindkét esetben jó választás anyagilag a sofőrszakma, hiszen ha nem tudtad, most eláruljuk, hogy a szakmában a kamionsofőrök a legjobban fizetettek. Természetesen a gépkocsivezetők fizetése több dologtól is függ. Ha nagyobb értékű rakomány van mögötted, a bérezésed is magasabb. A másik fontos tényező az időbeosztás. Milyen időt vagy hajlandó távol lenni. A leggyakrabban 3+1, illetve 4+1-es beosztásban dolgoznak a kamionsofőrök. Ez annyit tesz, hogy 3 hetet van távol az ember, majd 1 hetet tölt itthon, amelyért átlagban nettó 450-500 ezer forint fizettség ütheti a markod, viszont ha egy héttel többet vagy távol, azaz 4 hetet, 1 hét pihenésért cserébe, már Gyakori, hogy néhány évre vállalják a hosszabb távollétet is a jövő megalapozása érdekében, ezt követően pedig a megfelelő egzisztencia biztonságával áttérnek belföldön egy kicsit családbarátabb területekre. 


A pénz azonban nem mindent. Számos irodista csak álmodozik arról, hogy minden nap más városban, esetleg országban dolgozhasson, amelyek eléréséig gyönyörű vidékeken járhat. Aki a kamionos társadalom szerves része, annak ez már természetes. Szerencsésnek mondhatja magát, hogy munkájának köszönhetően világot láthat, kultúrákat ismerhet meg, a pihenőidőben látványosságokat tekinthet meg, különleges ételeket is kóstolhat. Akinek esetleg érzéke, lelkesedése, ideje van, idegen nyelveket is sajátíthat el. Ami pedig a grátisz, hogy ezért még fizetnek is. Persze, ez a része ilyen egyszerűnek hangzik, de nem az. Nem egy nagy kirándulás, hiszen kőkemény munka. Tartani kell a címekre érkezési időpontokat, felelni a rakomány és az autó épségéért, valamint a hosszú út során másokra is vigyázniuk kell. 

Ugyanakkor mégis csodásabb a tengerpartot csodálni munka közben, mint az iroda falait. ☺ 


Azok, akik ebbe a “családba” tartoznak, tudják, hogy milyen biztonságot ad, hogy probléma esetén rádióvonalon könnyen kérhetünk kollégáinktól tanácsot, segítséget. Számos új emberi kapcsolatra is szert tehet az ember, ha bekerül ebbe a közösségbe. Ha még épp sofőr állás keresel, elképzelésed sincs milyen könnyebbség, ha számíthatsz másokra munka közben. A megadott címekre érkezve is számtalan emberi kapcsolatot alakíthatsz ki, hiszen gyakran váltakoznak a címek, ezáltal az emberek is a helyszíneken. 

Aki viszont nem kifejezetten közösségi ember, annak is tökéletes választás ez a szakma, hiszen az ismerkedés munka közben abszolút opcionális, így, ha valaki csendre és nyugalomra vágyik, ezt is megkaphatja.   


Nem elhanyagolható, hogyha nemzetközi kamionsofőr állást keresel, hatalmas előny, ha bármilyen idegennyelven beszélsz. Nagyban megkönnyíti a munkád, hiszen a címekre érkezve, esetleg probléma esetén külföldön sem maradsz magadra és leszel tanácstalan. Egy váratlan műszaki hiba, cím keresése, de csak a hétköznapi élet ellátásához is nagyon hasznos. Ne aggódj akkor sem, ha még nincs nyelvi előképzettséged, gyakorlatban fejlődik leggyorsabban a nyelvtudás. Akik nem az iskolában tanulják a nyelvet, hanem az élet “kényszeríti” rá, sokkal gyorsabban sajátíthatja el az adott nyelvet. Amennyiben olyan útvonalon dolgozol, amely több országot is érint, nagyobb az esélyed, hogy több nyelvvel megismerkedj. 


Bízunk benne, hogy ez a néhány pont is meggyőz majd arról, hogy bizony érdemes belevágnia ebbe a kalandba. Ezen felül számos előnye van még a kamionos szakmának, de ezt csak az tudhatja, aki részese ennek a közösségnek. Belföldi és nemzetközi sofőr állás hirdetéseink között biztosan megtalálod a számodra megfelelőt. Azonban ha belföldi gépkocsivezető állást keresel, akkor is a legjobb helyen jársz, hiszen weboldalunk abban is bővelkedik. Ne habozz, nézz szét már most és találd meg minél hamarabb a számodra tökéletes gépjárművezető állást.


Ha gyorsan szeretnél sofőr állás találni, akkor válaszd a Soforallas .com-ot!