Sofőr állás
Hogyan utazz luxusban sofőrként? 5 tipp, hogy otthonosan érezd magad.

Hogyan utazz luxusban sofőrként? 5 tipp, hogy otthonosan érezd magad.

2021-12-05
Hogyan utazz luxusban sofőrként? 5 tipp, hogy otthonosan érezd magad.
Sofőr állás keresel és szeretnél felkészülni a kamionos életre? Esetleg veteránként vagy az utak királya? Mindkét esetben segítségedre leszünk.

A sofőr szakmát választva talán nem is sejted először milyen hétköznapi lemondásokkal jár, ha életed nagy részét az autódban töltöd.


Talán kezdőként azt gondolod a legfontosabb, hogy felvedd a rakományt és a megadott címre szállítsd. Természetesen igen, ez az egyik legfontosabb, azonban a köztes időt töltsd a lehető legkényelmesebben. A legújabb kamionok szinte kifogástalan körülményeket biztosítanak, étkezéshez szükséges asztallal, álló klímával, alvó helyiséggel. Ezen kívül azonban számos kényelmi funciót biztosíthatsz magadnak. Ehhez adunk most néhány tippet. 


  1. Hűtőszekrény

Jó néhány gyártó ugyan gondol arra, hogy út közben szükséged lehet egy kis hűtőre, ahol a jó kis házi kosztot és üdítőket tárolhatod, előfordulhat, hogy egy olyan típus volánja mögött találod magad, ahol ez hiányzik. Ebben az esetben sem kell aggódnod, hiszen a sofőrágy alatt kialakított fiókoknak köszönhetően ide pikk pakk beépítheted sajátodat. Szerezz be egy praktikus, 20 literes kis hűtőládát, amelyet kicseréletsz az egyik fiókkal, így egy mozdulattal a kezedben lehet az útravaló szendvicsed vagy vized, hogy az alap ellátással ne legyen gondod. Mindössze szivargyujtóra van szükséged a működtetéséhez, amely viszont már hosszú idők óta alapfelszereltség. Apró kiegészítésként, ugyanakkor mégis ehhez a témához kapcsolódóan rendkívül kényelmes egy hűthető-fűthető pohártartó, amely szintén szivargyújtós csatlakozást követően máris a számodra ideális hőmérsékleten tartja frissítődet. 


  1. Inverter

Talán nem ezen a néven ismered, de tudod, hogy a mai világban mindenkinek számtalan mennyiségű elektronikai eszköze van, Okostelefonok, laptop, tablet, okosórák, ebbok, elektromos fogkefe, borotva és még sorolhatnánk. Egy normál háztartásban ennyi eszköz töltése nem probléma, hiszen van lehetőség bőven hálózati töltésre. Autóban azonban más a helyzet. Ehhez mindenképp ajánlunk egy szinuszinvertert, amely a 24 voltos akkumulátor álramot 230 voltos árammá álakítja másodpercek alatt. A túlterhelés elkerülése végett az inverterek maximum 2000 wattig töltenek, amely biztonságos, hiszen elkerülhető a túlmelegedés és a túl kicsi vagy nagy feszültség, amely által meghibásodhatnak az eszközök.


  1. Hordozható televízió

Igaz idén megrendezték az olimpiát, ugyanakkor például a világbajnokságok, európa-bajnokságok, de beszélhetünk akár a Forma1-es futamokról vagy más sporttól független adásokról. Ezek megtekintéséhez szükség van egy hordozható televízióra, amelynek tartalmát kényelmesen élvezhetjük a pihenőidőkben. Igaz nincs túl nagy hely az autóban, de a méreten felül fontos lehet, hogy akár 12 voltról is üzemeltethető legyen az eszköz, hiszen ha nincs invertered, legfeljebb ennyi áll rendelkezésedre a működtetéshez. Hatalmas előnye ezeknek a televízióknak, hogy USB csatlakozójuknak köszönhetően pendrive-ot vagy külső winchestert is csatlakoztathastz hozzá, így a kedvenc filmet, sorozataid is kikapcsolódást nyújthatnak bárhol, bármikor. 


  1. Kávéfőző és mikró

Az emberek igen nagy százaléka kávéval indítja a napot. Nem kell ezen szokásodon változtatnod akkor sem, ha az utak királyává válsz és heteken át távol kell lenned otthonodtól. A frissen főtt fekete elkísér majd utadon, pláne ha beszerzed az ehhez szükséges mobil kávéfőzőt. Természetesen kávét nem csak reggel, de egy finom ebéd után is szívesen iszik az ember. Az ebéd pedig melegen jó. Ahhoz, hogy ezt a körülményt is megteremtsd magadnak, beszerezhetsz egy beépíthető mikrohullámú sütőt. Fontos, hogy ne egy általános hipermarketben keresd ezt az eszközt, hiszen ezek speciális kialakításúak, méretüket, belsejüket illetően is, ezért kiemelten figyelj, hogy a számodra megfelelőt válaszd. 


  1. Kiemelt biztonság

Igaz, a holttérfigyelők már nem számítanak nagy újdonságnak a korszerű gépjárművekben, rövid határidőn belül kötelezővé is válnak. Előrelépés lehet a közúti balesetek visszaszorítását illetően. Csökkenhet a gyalogosokkal és kerékpárosokkal kapcsolatos balesetek száma is. Azonban ha a te autódban ez a funkció még nem elérhető, te magad is beépítheted utólag. Érdemes olyan eszközt választani, amely meg tudja különböztetni a statikus tárgyak, pl. táblák oszlopok és a mozgó objektumok között, amely akár egy gyalogos is lehet. Infravörös LED világításának köszönhetően éjszaka is kifogástalan képminőség segítheti elkerülni a baleseteket. 


Ez csupán töredéke a lehetőségek tárházának, amelyek segítségével megkönnyítheted az utazást, ameddig távol kell lenned kényelmes otthonodtól. Ezek tudatában ha éppen sofőr állás keresel, ne habozz, vágj bele még ma! Nézz szét webldalunkon, ahol számos számodra megfelelő gépkocsivezető állás várja jelentkezésed.