Sofőr állás
7+1 jótanács sofőr kereséshez

7+1 jótanács sofőr kereséshez

2021-10-05
7+1 jótanács sofőr kereséshez
Nem tudja hogyan adja fel a tökéletes sofőr álláshirdetést? Segítünk!

Talán nem is sejti, milyen fontos információk érdeklik a sofőr álláskeresőket, akik bizony a hirdetéssel találkoznak először, ezért fontos, hogy lényegretörő, ugyanakkor informatív legyen hirdetésének szövege. 


Összegyűjtöttük 7+1 pontban, mi az, amit mindenképp tüntessen fel hirdetésében, osszon meg jövendőbeli munkavállalójával, ha a tökéles sofőrt keresi.


1.     Legyen tervezhető a munkaidő. KI ne szeretné előre látni a hétköznapjait, megtervezni a munkán kívüli programjait. Mindenképp tüntesse fel a munkaidő-beosztást.


2.     Fő a biztonság! Ugyan törvény szabályozza a vezetési és pihenő időt, biztosítsunk elegendő pihenést jövendőbeli munkavállalónkat.


3.     Határozza meg a pontos feladatot. Fontos, hogy mindenki már a hirdetés elolvasása után eldönthesse, ezt a feladatkört szeretné e betölteni. A konkrét feladat meghatározásával sokkal gyorsabban megtalálhatja jelöltjét.


4.     Határozza meg a munkavégzés helyét. Az indulás, az érkezés, valamint az útvonal is fontos lehet. Mindenkinek van kedvenc országa, kedvelt vidéke, igaz? Sokkal nagyobb izgalommal veti bele magát az ember a sofőr munkába, ha tudja, hogy munkáját egy olyan útvonalat bejárva végezheti, amit kedvel.


5.     Fontos a megfelelő juttatás. Álláskereséskor van egy elképzelése a sofőr álláskeresőnek, mekkora lenne az a bérezés, amennyiért szívesen elhelyezkedne. Ez természetesen függ a munkavégzés nehézségétől, a munkaórák számától, de mindenképp határozzuk meg a pozícióhoz szánt juttatási csomagot.


6.     Tudjuk, hogy nem minden esetben csak a vezetés a feladat egy sofőr számára, sokkal összetettebb. Szükséges tehát meghatároznunk, milyen egyéb feladatokkal találhatja szembe magát munkavállalónk munkavégzés során. Amennyiben szükséges időközönként a rakodásban segédkezni, apróbb javításokat eszközölni, mindenképp jelezzük már a hirdetésben, hogy bizony jól jön egy kis tapasztalat ezen a téren is.


7.     Amennyiben vállalatának van lehetősége béren kívüli extra juttatásokat biztosítani munkavállalóinak, mindenképp éljen vele és kommunikálja már a kezdetekkor. Sokak számára vonzó lehet, ha nem kell külön félretenni a tervezett nyaralásra, esetleg étkezését fedezheti az extra bevételből. Természetesen a lehetőségek tárháza végtelen, így cégének is spórolhat, továbbá munkavállalóit is motiválhatja.


7+1     Készültünk egy extra tippel is, amelyre igazán kevesen gondolnak manapság. Tudjuk, hogy a munka az első, ugyanakkor rendkívül fontos az összetartó közösség, jó hangulat, biztonságos környezet. Szervezzen csapatépítő programokat, közös vacsorát, figyeljen oda munkavállalóira. Ismerje el munkájukat, jutalmazza kitartásukat és lojalitásukat, emlékezzen meg születésnapjukról, akár egy üdvözlőkártya formájában. Talán apróságnak tűnnek, ugyanakkor a megbecsülés mindenki számára fontos.


Bízunk benne, hogy hasznos volt ez a néhány pont, amelyeknek köszönhetően egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy minél előbb betöltse nyitott pozícióit és megtalálja a legideálisabb sofőrjét. Fontos, már a hirdetés készítésekor, hogy a feladat és az ahhoz kapcsolódó információk egyértelműek és részéletesek legyenek. Ammenyiben megszületett fejében a tökéletes sofőr állás, úgy a Hirdetésfeladás gombra kattintva töltse fel azt weboldalunkra.